Traditioner

På Skolen i Skibby har vi en del traditioner. Nogle har eksisteret siden skolen startede i 1995. På skolen ligger vi vægt på at holde vores traditioner i hævd. Det skaber gode minder, fællesskab og sammenhold.
Fælles sommertur
Eleverne er denne dag sammen på tværs af grupperne. Sidste år gik turen til Jægerspris skov. Der var bl.a. lavet en skattejagt med opgaver til. Der skulle synges sanglege, spises lakridsbånd på tid og meget mere. Efter skovturen gik turen videre til Is-huset i Jægerspris, hvor vi sluttede af med vaffelis. Alle var glade og syntes det var en god dag.
Klippe-klistre dag
På skolen markerer vi julemåneden ved at afholde en klippe-klistre dag. I starten af december måned bliver skolen pyntet op til jul. Der er ingen almindelig undervisning denne dag. Eleverne arbejder på tværs af grupperne. Eleverne laver julepynt, juledekorationer, bager æbleskiver, øver julesange. Alle er travlt beskæftiget, der bliver hygget, spist æbleskiver og læst julehistorier.
Julebagedag
I løbet af december
Suppedage
I den kolde vintertid har hver gruppe en dag, hvor de laver suppe til alle.
Sommerfest
Skolens årlige sommerfest er én af vores ældste traditioner. Den foregår sidste torsdag i maj måned. Alle eleverne har mulighed for at invitere den nærmeste familie til at komme til sommerfesten. Det er en dag, hvor eleverne har mulighed for at vise skolen frem og gæsterne kan se, hvad eleverne har lavet i årets løb. Temaet for sommerfesten bliver bestemt ved skoleårets start.  I ugen op til sommerfesten arbejder eleverne intenstivt med det valgte tema - der arbejdes både kreativt med sang, musik og kunst samt mere bogligt med emneundervisning på tværs af grupperne. Vi har haft temaer som: Vikingetiden, Ronja Røverdatter, Skatteøen, Gasolin og Musik fra de varme lande, på programmet. Alle eleverne deltager ved enten at spille musik, optræde, dække borde, lave mad eller andet. Festen starter kl. 17.00 med udstillinger og derefter er der fællesspisning. Ved festerne deltager som regel 70-80 personer.
Sidste skoledag
Elevens sidste skoledag markeres som en festdag. Hele skolen er med til at tage afsked, og begivenheden markeres med taler, musik, fotos fra skoletiden og en lille personlig gave til eleven. Eleven inviteres også til skolens næste sommerfest.