Billedkunst

Faget billedkunst er et af Skolen i Skibbys profilområder. Alle skolens elever bliver undervist i faget. Formålet med faget er todelt. For det første skal eleverne selv være i stand til at arbejde med forskellige materialer og teknikker. For det andet er målet, at den enkelte elev får viden om og bliver i stand til at opleve og analysere kunstværker.
På Skolen i Skibby er undervisningen i billedkunst tilrettelagt ud fra lærerdefinerede opgaver. Det er vores oplevelse, at en fast struktur og bundne opgaver er med at fremme elevernes evne og lyst til de kreative fag.
Eleverne bliver undervist i alt fra farve– og materialelære, billedkomposition, kunstperioder samt i danske og udenlandske kunstnere. Eleverne prøver selv kræfter med forskellige materialer, værktøjer og teknikker i vores billedkunstlokale
Udstillingsmiljø
Elevernes arbejde og kunst, bliver udstillet. På skolen er der altid skiftende udstillinger. Vi udstiller også på bibliotekerne i Frederikssunds kommune. Senest har vi vist udstillingen ’Picasso’ på Skibby bibliotek.
Skraldekunst på Skolen i Skibby
Se et eksempel på et forløb i billedkunst her
Galleri: Vil du se vores kunst så klik her

Hvorfor billedkunst:

• Eleven styrker fingermotorikken
  • Eleven lærer at udtrykke sig i billeder uden tekst
  • Eleven lærer at tolke og vægte den visuelle verden
  • Eleven styrker sin koncentration
  • Eleven opbygger selvtillid, når det færdige arbejde udstilles
  • Eleven får succesoplevelser. Der er ingen facitliste i faget billedkunst